Historien bag Edelskov

_____

Edelskov Turisttrafik blev grundlagt i 1922 som et af de første selskaber med turist og bestillingskørsel i København. Fra start blev virksomheden drevet af familien Edelskov, der gennem årene til stadighed udviklede og udvidede forretningen med flere busser og forskellige typer af kørselsopgaver.

I slutningen af 1940’erne overtog anden generation af Edelskov-familien virksomheden, og efter krigen begyndte man at lave turistture rundt i Danmark og Europa.

Antallet af turister i København blev flere og flere, og Edelskov Turisttrafik var snart førende i udflugter og sightseeings i det Storkøbenhavnske område og blev blandt de største indenfor buskørsel. Virksomheden opbyggede gennem årene en fast og solid kundekreds som såvel dengang – som i dag – serviceres og plejes på bedste måde.

I takt med at udviklingen gik mod større og mere effektiv drift, besluttede Edelskov-familien i 1988 at danne aktieselskabet Edelskov Bus A/S for at imødekomme kundernes stigende krav til validitet, sikkerhed og volumen.

Virksomheden drives i dag som en dynamisk og innovativ arbejdsplads, der sætter kundeønsker og krav i højsædet – i bestræbelserne på også i fremtiden at kunne tilbyde markedets bedste produkter inden for persontransport.

Nostalgihjørnet har tidligere bragt en artikel om Edelskov – Læs den her

Nedenstående billeder har Forsvarets Bibliotek været så venlige, at sende til Edelskov bus. Hvis der er nogle der ligger inde med gamle billeder af Edelskovs Busser – modtager vi dem meget gerne på edelskov@edelskov.dk

Ovenstående fotos har vi modtaget med hjælp fra Bushistorisk Selskab. Den gamle “British Bedford” med gasgenerator bagpå er fotograferet under besættelsen af Sven Erik Ersgaard (1920-1997). Leyland og Scania-Vabis busserne er optaget i slutningen af 1960’erne af Ringgsted Karrosserifabrik.